Yılan
Yılanların Genel Özellikleri:
*Yılanların genel özellikleri sürüngen sınıfının ilk takımını oluştururlar. Dünya üzerinde belgelenmiş 3000 civarında türü bulunmaktadır. Ülkemizde ise 50 tür barındırmaktadır. En yaygın olanı ise engerek yılanıdır. Bu tür en zehirli olanlar listesindedir.
*Yılanlar etobur olduklarından dolayı sıcakkanlı canlılarla beslenirler. Ancak hemcinslerini de yiyebildikleri bilinmektedir. Yaşadıkları alanların etkisinde kalarak toprak ve bitki rengine bürünerek kolayca adaptasyon sağlarlar böylece fark edilmeleri hayli zordur. İlkbahardan, sonbahara kadar etkindirler.
En uzun Yılan Türleri
Titan boa, piton, anakonda ve boa yılanıdır. Bu yılanlar ülkemizde iklim şartlarından dolayı yaşayamamaktadır.
*Ayakları yoktur. Bunun yerine pullardan oluşmuş güçlü bir kas sistemine sahiptir.
*Dış kulak yapısı bulunmamaktadır. Ancak çatallı dilini dışarda tutarak gelen sinyallerden beyne ileti göndererek durum değerlendirmesi yaparlar.
*Piton, Anakonda ve Engerek dışarıya yumurtlamazlar (yumurtalar anne karnında kuluçka dönemini tamamlar. Anne karnında tamamlanan kuluçka dönemi ile çatlayan yumurtalar, doğumu andıran bir tür üreme gerçekleşir.) Geriye kalan diğer türler yumurtlarlar
*Kış uykusuna yatarlar
*Görüş mesafeleri 3-4 metreyi geçmez. Ancak hisleri oldukça gelişmiştir.
*Yılanların tamamı zehirli değildir.
*Bazı türler avını dişlerinden zehir salgılayarak felç ettikten sonra bütün olarak yutar, bazıları ise sıkarak boğar.
Yılanlar genellikle insanlardan kaçarlar. Fakat bu durum her zaman farklılık göstermektedir. Çiftleşme zamanı, aç kaldıklarında, yaz ayının en sıcak günlerinde susuz kaldıklarında, kendilerini güvende hissetmediklerinde veya yuvalarına yaklaştıklarında insanlara saldırırlar. Yılan sokmasına maruz kalanlar, kendileri veya birileri tarafından yaralı bölge ile kalp arasına bir bez parçası vb. ile turnike yapmalı ve en yakın sağlık kuruluşuna ulaştırılmalıdır.
Müstakil ev, site, apartman veya diğer insanların sosyal aktivite alanları için bu durum tehlike arz etmektedir buna maruz kalmamak için Sağlık Bakanlığı Onaylı en yakın yılan ilaçlama firması ile irtibata geçerek yaşam alanlarınıza bilir kişiler tarafından gerekli yılan ilaçlama uygulaması yaptırmanız dahilinde güvende olmanın mutluluğunu yaşayabilirsiniz.
Yılan mücadele yöntemi
Özen ve bilgi birikimi gerektiren bir ilaçlama yöntemidir. Dış alan çalışması olduğundan dolayı, yapılan ilaçlamanın güneş, yağmur, toz ve rüzgârın etkisi ile özelliğini erken yitirmemesi için, çevrenin keşfi yapılarak sürüngenlerin geçiş noktaları saptanmalıdır. Yılan ilaçlama uzun süre ve etkili kalabilmesi için korunaklı yerlere yapılması gerekmektedir.
Bunları bilmek sadece yeterli değildir.
Yılan uygulaması için;
*Doğru ve kaliteli ilaç kullanımı
*Uygulama miktarı ve uygulama yeri
*Yılan ilaçlama hakkında yeterli teknik bilgi sahibi olmak gerekmektedir.
!!!Bu talimatlar dışında bilinçsiz çalışmalar yapılırsa ölümcül kazalara sebebiyet verebilir!!!
Peki yılan ilaçlamasını nasıl yapıyoruz?
Yılan ve diğer sürüngenler için dünya genelinde yılan zehirlemek için bir uygulama ya da yılan öldürücü insektisit yoktur. Bunun yerine kaçırıcı yöntem olan kükürt uygulaması ve yakalama yöntemi olarak da yılan yakalama kafesi uygulamalarımız vardır.
Yılan zararlısı ile mücadele için lütfen uzman ekibimizden bilgi alınız.