Dış Alanlarda Zararlı Mücadelesi
Bahçe ilaçlama: Günümüzde hızla büyüyen mega şehirlerin başını çeken İstanbul’da tabiatın bozulan doğasıyla iç içeyiz. Her tarafı kaplayan beton ve asfalt yığınlarından kurtarabildiğimiz tek toprak parçası küçük bahçelerimizdir. Fakat her büyük şehrin daralan yaşam alanıyla ekosistemin bütün döngüsü bu küçük doğal alana yönelmiş durumdadır. Bahçelerimiz hayatta kalabilmek için, yürüyen, uçan ve kemirgen haşerelerinde istilası altındadır. Buna istinaden bahçe ilaçlama uygulaması yapılamamış ise doğal olarak bu canlıların varlığı insan sağlığı üzerinde büyük risklere yol açacaktır.
Bahçe İlaçlamanın Önemi
İnsan doğası gereği tabiatın özünde olan katıksız yaşamı özlediğinden, çim toprak ve çiçeklerle donatılmış sessiz bir ortamda dinlenmek ve huzura erişmek gibi gereksinimlere sık sık ihtiyaç duyar. Bunun içinde oturmuş olduğumuz apartman ve ya müstakil evlerin bahçe katlarında bu huzuru ararız. Fakat bu alanlarda her mevsim zararlı canlıların saldırılarına maruz kalmamız an meselesidir. Bunun için bahçe ilaçlama büyük bir öneme sahiptir. Özellikle yılan, akrep, çıyan, kene, fare giller gibi canlılar, günümüzde bir çok ölüme sebep olmuşlardır. Aileler emniyetli olduğunu düşünerek çocukların oyun için zamanlarının çoğunu bahçede geçirmesini öngörüyorken, fakat bu zararlıların saldırılarına pek çok defa uğramışlardır. Bahçede belli bir süre sonra yiyecek sıkıntısına düştükleri için apartman ortak kullanım alanlarından, dairelere ve oradan da mutfaklarımıza kadar girerler. Haşereler uğradıkları her yere yumurta bırakarak ve ya yavru doğurarak çoğalırlar. Bu nedenle bahçe ilaçlaması ile arkası kesilmeyen bu zararlılardan kesin çözüm elde etmek mümkündür.
Bahçe İlaçlama nasıl yapılır
Bahçe ilaçlama, yapılacağı zaman göz önünde bulundurulması gereken haşereler için farklı insektisitleri hazırlayarak bahçe ilaçlaması için gerekli olan ilaçlama pompası, fare yem istasyonu ve diğer ilaçlama ekipmanları olan ulv makinası, atimizör v.b araçları kullanarak uygulama yapılır.
*Fare ilaçlama işlemi için kemirgen kontrol istasyonları, eşit mesafelerde genellikle yirmi adımda bir aralıklarla bahçe çit kenarlarına kurulmalıdır.
Salyangoz ilaçlama işlemi için, salyangozit bahçeye tohum serper gibi abartılmadan yapılmalıdır, ve ya bir yağmur ve güneş görmeyen bir kaç bölge belirlenerek çay kaşığı ile ölçeklendirerek topluca bırakılmalıdır.
Kene ilaçlama için sıvı ilaçlar su ile seyreltilip püskürtme pompası ve diğer makinalarla alanda kuru yer kalmayacak şekilde çimlerin ıslanacağı biçimde ilaçlanmalıdır.
Yılan ilaçlama için ise (kesin bir ilacı yoktur, ancak bu hususta en iyi madde kükürttür) Kükürt bina duvar dibi ve bahçe duvarı kenarına, uygunluğuna göre iç alan veya dış alan için futbol sahasını kireç ile çizer gibi kükürt uygulanmalıdır. (Not :kükürt ve kene ilaçlaması için tulum ve çizme giyilmesi şarttır)
Sinek ilaçlama için ise seyreltilen granür ilaç bahçe bitkileri, özellikle ağaç dal ve yapraklarına, bina duvarına bir insan boyu kadar ıslatılacak kadar ilaçlanmalıdır.
Diğer böcekler: Karınca İlaçlama, hamam böceği ilaçlama, akrep ilaçlama gibi bahçe ilaçlaması için ise yukarıda açıklanan kene ilaçlaması gibi ilaçlama yapılmalıdır.
Bahçe İlaçlaması Ne Zaman Yapılmalıdır
Bahçe ilaçlama ne zaman yapılır diye düşündüğümüzde, dışarıda günlük karşılaştığımız haşereler göz önünde bulundurularak hesap yapmak gerekir. Yazın birçok haşere gün yüzünde var iken; kış ayında ise çeşitlerin azalması olsa da fare, sıçanlar, akrep gibi diğer haşereler mevcuttur. Bunun için bahçe ilaçlaması ne zaman yapılmalıdır diye sormadan mevsimine göre önlemler alınmalıdır.
Bahçe ilaçlama Yöntemleri
Bahçe ilaçlaması, bilgi isteyen bir iş olduğundan, bilmeden ve tavsiye üzerine alınan ilaçlarla uygulama yapmak sorunu çözemeyeceği gibi ölümcül kazalara da neden olacaktır. Bahçe ilaçlama için Sağlık Bakanlığı onaylı profesyonel ilaçlama şirketi ile görüşerek yardım almak en doğru seçimdir. Daha çok bilgi ve bahçenize ücretsiz keşif istemek için lütfen iletişim kısmından uzman kadromuzla 7/24 irtibata geçiniz. Yılan ilaçlama makalemize göz atmanızı tavsiye ederiz.
İnsanlar barındıkları ve bulundukları her ortam için, steril ve rahatsız edici her türlü etmenden uzak bir alan yaratmaya özen göstermektedirler. Bu sterilliği bozacak problemlerden olan böcek ve haşere sorunu, özellikle apartman dairelerimizde; bahçesi bulunan binalarımızda, bahçe vb. alanlara sahip müstakil yapıların bulunduğu alanlarda sıklıkla karşımıza çıkar. Bu tip sorunlarla baş edilebilmesi için başvurulan birincil önlem ise bahçe ilaçlama servisidir.
Konuyla ilgili uzman kadrosuyla böcek sorunu tiplerine uygun bir şekilde müdahale edebilen ekiplerle çalışan bir ilaçlama firması bulmak oldukça önemlidir. Çünkü doğru ilaçlarla doğru uygulama yaparak geçirilen süreç, sorunun çok kısa sürede kökten çözülebilmesi için en önemli esastır.
WorldPest ilaçlama firması olarak bizler bahçe ilaçlama servisi konusunda her zaman en iyi ve en doğru hizmeti vermekteyiz. İlaçlamaya ihtiyaç duyan tüm alanlara en kısa sürede ulaşıp uygulamayı memnuniyet garantisi sunarak yapıyor olmamız, marka olarak yaptığımız her işi profesyonel olarak yürütebilmemizden kaynaklanmaktadır.
Bahçe İlaçlaması Hangi Süreçlerde Yapılmalıdır?
Bahçe ilaçlaması söz konusu olduğunda, esasen kesin bir ilaçlama sürecinden bahsedilmesi pek mümkün değildir. Bunun nedeni, ilaçlama ihtiyacının her mevsim ortaya çıkabilme ihtimalidir. Yani böceklerin ve haşerelerin yaz mevsimini daha çok sevdikleri bilinmektedir ancak doğanın uyanışını temsilen canlılığın ve yiyecek ihtiyacının arttığı bahar ayları ya da soğuk koşullardan dolayı haşerelerin yiyecek ve barınma konusundaki ihtiyaçlarını giderebilmek için bizlerin yaşam alanlarına akın ettikleri kış ayları da aynı şekilde ilaçlama ihtiyacının yoğun olduğu dönemlerdir.
Özellikle bahçeli alanlara sahip olan evler, ofisler, dükkanlar vb. yapıların her mevsim böcek sorunuyla daha sık karşılaştığını da söylemek mümkündür. Pek çok çeşit istenmeyen türdeki böceklerin yanında bir de fare, akrep, sıçan gibi örneklendirebileceğimiz daha büyük haşerelerin bizlerin alanına dahil olmasını engelleyebilmek için kısaca her mevsim bahçe böcek ilaçlama hizmetine ihtiyaç duyulduğunu söylemek mümkündür.
Bahçe İlaçlaması Nasıl Yapılmalıdır?
Yapılacak bahçe ilaçlamalarında, doğru insektisit (böcek ilacı) kullanımı ve doğru ekipmanlarla uygulamayı başarma süreçleri çok önemlidir. Çünkü doğru ilaç ve doğru yöntemle yapılmayan ilaçlamalar böcek ve haşere sorununa fayda göstermeyecek, sorununuza çözüm olunmadığı gibi ekstradan birkaç kere daha ilaçlandırma yapmanız gerekeceği için maddi manevi zarara uğrama ihtimaliniz olacaktır.
İlacın doğru belirlenmesinin haricinde böcek ilaçlama pompası ya da atomizör gibi ilaçlama damlalıklarının da doğru bir şekilde seçilmesi süreci çok önemlidir. Bu konularda doğru seçimler, yazımızın başında da bahsettiğimiz gibi bu işte profesyonel olarak hizmet veren ve ilaçlamayı yapan uzmanların nerede hangi işlem ve ilacın kullanılması gerektiğini bilmeleri durumunda yapılmış sayılmaktadır.
Haşereler ve böceklerin türlerine göre yapılması uygun görülen ilaçlamalar şu şekilde özetlenebilir;
Böcek ilaçlama: Evlerimizde denk geldiğimiz böcek türlerinin hemen hemen hepsi (karınca, hamam böceği, kalorifer böceği vb.) sıvı ilaçlar kullanılarak ilaçlanmalıdır. Öncelikle su ile seyreltilen bu ilaçlar daha sonra püskürtme pompasıyla sorunun yaşandığı alanda kuru yer kalmayacak şekilde uygulanmaktadır.
Fare ilaçlama: Fare gibi büyük yapılı haşereler girdikleri ortamlarda sorunlar çıkardıkları gibi insan sağlığı için ciddi sorunlar yaratan canlılar olduklarından insanların bulundukları alanlardan ivedilikle uzaklaştırılmaları gerekmektedir. Bunun için farenin bulunduğu alana eşit mesafelerle kemirgen kontrol istasyonları kurularak sorun kontrol altına alınmaya çalışılır.
Sürüngen ilaçlama: Yılan gibi sürüngenlerin insan yaşam alanlarında ya da insanların sosyalleştiği alanlarda bulunması önemli bir tehlikedir. Yılanları bu ortamdan uzaklaştırmak için kükürt kullanıldığı söylenebilir. İlaçlamayla alakalı kesin bir etkin ilaç bulunamadığından bunun yerine evlerde, binalarda, geniş alanlarda uzmanlar koruyucu kıyafetlerini giyerek kükürt uygulamasını bulunulan alanın kenarlarına dökerek bitirmektedirler.
Sinek ilaçlama: Sinekler her ne kadar küçük ve uçan canlılar olsalar da, bir alanda toplanarak çoğalmaları rahatsız edici olabilmektedir. Acil bahçe ilaçlama durumlarında sineklerin de bir sorun yarattığını bu sebepten söyleyebilmek mümkündür. Bahçelerdeki bitkilerin yapraklarına ve dallarına, eğer ev ya da apartmanda uygulama yapılıyorsa insanların ortalama boyuyla eşit olacak şekilde seyreltilerek püskürtme işlemi yapılır.